Çankırı Orta Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda, hükümlülerin mesleki beceriler kazanmaları ve topluma yeniden kazandırılmalarına katkı sağlamak amacıyla önemli bir eğitim faaliyeti düzenlendi. Kurum bünyesinde tamamlanan fırın atölyesinde çalışan personellerin ve hükümlülerin bilinçli gıda üretimi konusunda bilgi ve becerilerini artırmak için 3 Ekim 2025 tarihinde teorik ve uygulamalı bir eğitim gerçekleştirildi.
Eğitim, Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından verildi. Doç. Dr. Deniz Baş “Gıda Güvenliği ve Kalitesi”, Doç. Dr. Sezin Tuta Şimşek “Gıda Hijyeni ve Sanitasyon”, Dr. Öğr. Üyesi Seda Özgen ise “Hububat Teknolojisi” konularında sunum ve uygulamalar gerçekleştirdi.
Program kapsamında katılımcılara gıda üretiminde hijyen kurallarının önemi, üretim sürecinde dikkat edilmesi gereken kalite standartları ve hububat ürünlerinin teknolojik işlenme süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Ayrıca fırın atölyesinde yapılan uygulamalarla teorik bilgiler pekiştirildi.
Bu eğitim sayesinde, hem kurum personelinin hem de hükümlülerin üretim süreçlerinde gıda güvenliği bilinciyle hareket etmeleri hedeflenirken, hükümlülerin tahliye sonrasında edindikleri mesleki bilgi ve becerilerle istihdam olanaklarının artırılması amaçlanıyor.
